Regionalne potrawy

Polacy kochają podróże zarówno te krótkie jak i te dłuższe w związku, z czym coraz większe grono rodaków wyjeżdża podczas urlopu w urocze miejsca naszego kraju. Przełom Dunajca jest na pewno jedną z zasadniczych atrakcji turystycznych województwa małopolskiego. Wraz z Krakowem, Wieliczką i Zakopanym jest najczęściej odwiedzanym przez turystów miejscem w tym regionie.

W pobliżu tego malowniczego i jakże uroczego regionu Polski wyrosła niemała baza noclegowo gastronomiczna. Można tam spotkać wiele lokali z branży gastronomia Szczawnica. Turyści po kilkugodzinnym spływie przełomem Dunajca i oglądaniu malowniczych krajobrazów Pienin mają zazwyczaj ochotę zjeść coś smacznego w charakterze typowo regionalnym. To właśnie w tym regionie możemy zjeść kwaśnice na świńskim ryju czy też placki ziemniaczane z wykorzystkami. Naprzeciwko im oczekiwaniom wychodzą właściciele lokalu restauracja Szczawnica oferując sporo innych tutejszych specjałów. W miejscu tym można posilić się naprawdę bardzo pysznymi potrawami przygotowanymi przez wielu najlepszych kucharzy w całym tutejszym regionie. Wieczorem po wymęczającym dniu uprawiania turystyki znaczna część mieszkańców naszego kraju ma ochotę napić się piwa albo jakiegoś mocniejszego trunku. Dla takich osób powstał w tym miejscu bar Szczawnica oferujący swoim gościom bogaty wybór rzemieślniczych piw, regionalnych przekąsek oraz obfitą kartę drinków. Pobyt w tym regionie to niezapomniane przeżycie, które się długo wspomina. Wielu ludzi, które były raz w tym miejscu preferuje do niego ponownie powrócić podczas kolejnych wakacji i okresu urlopowego.

Zobacz więcej: Szczawnica jedzenie.

Be First to Comment

Dodaj komentarz